BLOG
Miért érdemes beépíteni az
étrendbe?
A cékla, ez a mélyvörös gyökérzöldség, az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend mint szuperélelmiszer. Az antioxidánsokban gazdag cékla számos egészségügyi előnyt kínál, miközben alacsony a kalóriatartalma. Egy 100 grammos adag mindössze 43 kalóriát tartalmaz, de bőségesen találhatunk benne C-vitamint, folsavat, mangánt, káliumot, vasat és magnéziumot.
A cékla
hatása a vérnyomásra
A cékla egyik legismertebb előnye, hogy segíthet csökkenteni a vérnyomást természetesen. Egy 2013-as tanulmány kimutatta, hogy a céklalé rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti mind a szisztolés, mind a diasztolés vérnyomást. Ez a hatás a cékla magas nitrát-tartalmának köszönhető, amely a szervezetben nitrogén-monoxiddá alakulva tágítja az ereket.