Rólunk

Történetünk 2021-re tehető, amikor elkezdtünk céklát termeszteni saját célra és eladásra. Azért nemcsak eladásra, mert ismerjük jótékony hatását a szervezetünkre, és mivel igyekszünk egészségesen élni, mi is szívesen fogyasztjuk.

Úgy terveztük, hogy a betakarítás során helyben és online is értékesítjük, főként magánszemélyeknek, hogy a friss és vegyszertől mentes cékla mindenki asztalára eljusson. Talán mondanom sem kell, hogy a tervünk sajnos nem járt sikerrel. Nagyon sok céklánk volt és nagyon kevés érdeklődés. Már attól tartottunk, hogy rajtunk marad mind, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk kárba menni azt a rengeteg kis vitaminbombát és nagy részét gyorsan kipréseltettük. Így született meg a Zámbori Gyümölcslé első terméke a céklalé.

A préselés során a levet pasztörizáljuk, mely során a baktériumok elpusztulnak, ugyanakkor a kíméletes technológiai eljárás során a vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok nem bomlanak le.
Ugyanakkor nagyon fontos számunkra, hogy gyümölcsleveink semmilyen adalékanyagot, tartósítószert, ízfokozót, még hozzáadott cukrot se tartalmazzon! Ezt követően bag-in-box zacskóba légmentesen csomagoljuk. Ez az eljárás és csomagolási módszer lehetővé tette számunkra, hogy a lé megőrizze szavatosságát akár 6 hónapig is.

A leveink iránt megnövekedett a kereslet. Rövid idő alatt eladtuk az összes céklalevünket. Így jöttünk rá, hogy mi az utunk. A rohanó világunkban nem mindig jut idő arra, hogy saját magunk készítsük el napi vitaminbevitelünk szükségleteit fedező nedűket. Illetve aki próbálta már biztos tudja milyen nehézségekkel jár, ha napi szinten friss gyümölcslevet szeretnénk az asztalunkra tenni a reggelink mellé. A friss alapanyagok beszerzése, azok feldolgozása ritkán fér bele a napi rutinba.  Mi erre kínálunk megoldást a frissen préselt, tartósítószer és adalékanyag mentes zöldség és gyümölcsleveinkkel. Mi eljuttatjuk az asztalodra, hogy már csak csapolni kelljen belőle, ezzel megspórolva neked rengeteg időt, amit a munkára vagy a családra tudsz fordítani.

Családunkban található több hektár almáskert is, innen jött az ötlet, hogy gondoljunk azokra is, akik kevésbé szeretik a cékla markáns ízét, ugyanakkor nem szeretnének lemondani a jótékony hatásairól. Így a maradék cékla, almával keverve került feldolgozásra és megszületett a második termékünk is, az alma-céklalé. Ez is rendkívül népszerű lett. A harmadik termékünk a natúr almalé, de ezt már úgy sejtem nem kell bemutatni.

Eljött a 2022, melyet egy másik igen híres gyógynövény telepítésével kezdtünk, ez pedig nem más, mint a homoktövis. Ez egy rendkívül savanyú bogyós gyümölcs és amellett, hogy a C-vitamin tartalma tízszer nagyobb a citromnál, tele van más vitaminokkal, ásványi anyagokkal, esszenciális zsírsavakkal mint például az omega-7. Az első szüretet 2024 őszére várjuk, ekkor fog bővülni a palettánk újabb termékekkel.

Köszönjük, hogy elolvastad a történetünket. Próbáld ki termékeinket, nem fogsz csalódni!